Happy street

Mönstret heter Happy Street och är skapat av Veera Välimäki.
 
 
Stickad i Supersoft från Magasin Duett. Inte jätteroligt garn att sticka i men det blir gosigt när det tvättas. Jag tvättade sjalen i maskin på handtvättprogram 30°. Sen blockade jag nästan hela sjalen. Trots ett jättestort bord fick inte hela sjalen plats.
 
 
 

Mössor till Erland

Ungen gillade inte denna mössa i alpcka-garn. Det gröna är Drops Alpcka och ränderna är Pickles Pure Thin Alpacka. Mönstret kommer från boken "Sticka till småtting" av Camilla Skorup. Detta var enda gången jag fick på honom mössan tror jag.
 
 
Varm mössa måste han ju ha, hemstickad sådan, Så jag fick leta upp det mjukaste garnet jag hade hemma: Merino Extra Fine från Pickles. Mönstret heter Double Rib Toddler Hat. Och han gillar mössan, jippi!


 
Sen blev det en tomteluva också. Jag gjorde enligt mönstret Santa Hat, en mössa för barn 3-7 år. Och ja, den är jättestor. Bomullsgarn som luddar av sig nåt förskräckligt.

Stickat till Lilla Kexet

Detta gröna Alpacka-garn från Teetee fick jag i ett garnbyte för massor av år sedan. Jag köpte samma garn i två andra färger och gjorde en liten babykofta i nyföddstorlek. Linnie heter mönstret.
  
Sedan blev det en hjälmmössa också. Alladin heter det mönstret, från Drops. Superkrångligt mönster att förstå sig på. Jag tror jag repade upp fyra gånger. Helt obegripligt att en skulle sticka fram och tillbaka. Jag rundstickade den.
 
Erlands Pandis fick agera modell, i brist på bebis

Började sticka att par gröna sockor också, men garnet räckte visst inte. Så det blev ett par vita istället. Egen design, stickade i dubbelt garn.

RSS 2.0