Veckans onsdagspyssel

I onsdags höll Ulrika i utmaningen på VSSS-träffen. Utmaningen var att använda masker.
Jag använde mig av Tim Holz alfabetsmasker, eller siffror va ju detta. Och svart distressdyna.


Och ytterligare en LO.

Vildsvinsgryta

Vildsvinsgryta och morotssallad.


Vildsvinsgryta
Stekte lök, strimlade bambuskott och champinjoner i en stor klick smör.
Sedan stekte jag vildsvinsskavet i smör. Droppade i lite hasselnötbalsamcreme och soja.
Hällde på grädde och kalvfond. Kryddade med torkad rosmarin, timjan och svartpeppar.
Hade i ytterligaren en klick smör och en klick philadelphiaost som reder såsen.
Några frysta lingon i också.

Morot och strimlade sockerärtor. Olivolja och örtsalt.

Fisk med citon- och dillsås

Smörstekta fiskfiléer, broccolimix och en citron- och dillsås. En extra smörklick på fisken.

1års middag

I förrgår firade jag och Daniel ett år tillsammans.
Till förrätt gjorde vi serranoskinka med fetaost och soltorkad tomatröra.
Ruccola med dadel-fikonvinäger.


Till varmrätt blev det salviakryddad fläskfilé, broccoli, ruccola och pepparsås.


Chokladmoussetårta skulle det bli till dessert men vi somnade ifrån den.

Sena timmen


Kyckling med grekisk sallad


Sesambröd



2 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg

Blanda de torra ingredienserna med den rivna osten. Knäck i äggen och rör till en jämn smet.
Bred ut massan på ett bakplåtspapper och grädda i 225 grader ca 10 min.

Omelett

med kantareller och ost, plus en klick philadelphiaost till. Saltgurka och en bit brieost.

Kyckling i ädelostsås

med gröna bönor.

Kesofrukost

Jag blandar i lite vispgrädde i keson, den är ju så mager. Hallon och mandel till.

Korv med mos igen

Bratwurst med blomkål- och broccolimos. En skiva brieost och gurkmajonäs.
Gurkmajonäsen är det en massa kolhydrater i för den är gjord på sockrad bostongurka.
Men en liten klick ska nog inte göra nån skada, hoppas jag.

Kärlek

Gjord till denna tävlingen.


Second breakfast

Min andra frukost efter jag varit och tränat. Äggröra, bacon, brieost och saltgurka.

EFIT 10.02.14

Idag är det EFIT.

09.58 - Letar mig upp i köket.


10.30 - Packar ner träningsskorna.


11 - Tog inte med kameran till F&S.

12.20 - Lagar second breakfast.


13.39 - Diskar och städar undan i köket.


14.48 - Daniel får ett allahärtansdagskort av mig.


15.31 - Provar jeans på stan.


16.21 - Det töar.


17.50 - Sally pustar ut efter jag har dammsugit.


18.18 - Gör klart en layout som jag började med i lördags.


19.27 - Kycklinggryta med marinerad vitlök.


20.31 - Film


21.42 - Diverse delikatesser och rödvin.


22.39 - Mozart har gått och lagt sig och vi ska göra det samma.

Nu jävlar ska det scrappas


Gött mos!

Broccoli- och blomkålsmos. Fläskfilé och bacon.


Vackra blommor från min älskade sambo.


Lördagsfrukost

Med inspiration från gårdagens middag.
Avokado med citronsalt. Rökt fläsksida stekt med örtkrydda. Stekt ägg.

Tvårätters

Avokado med citronflingsalt. Creme fraiche, majonäs och räkor.


Fläskfilé och rökt fläsksida i en ugnsform. Vitlök, olja, örtkrydda och en stor klick smör på.
När det nästan va färdigt hade vi på gröna bönor så de blev varma. Bea till. Supergott!

Veckans onsdagspyssel

I onsdags var det träff med VSSS igen. Jag gjorde två layouter.




En ny början

Till en tävling där titeln skulle vara "En ny början" och man skulle använda vitt och isblått.

SÅS!

Fläskkött, broccoli och svampsås.


Svampsås
Smält en stor klick smör.
Fräs hackade champinjoner och kantareller.
Häll på vispgrädde, vilt- och kantarellfond, soja.
Krydda med timjan, svartpeppar och lite hasselnötbalsamcreme (finns på Oil&Vinegar).
Koka ihop och red med en klick philadelphiaost.

Korv med mos



Broccolimos
Koka broccoli riktigt mjukt, mosa tillsammans med mycket smör
och lite creme fraiche. Salt och peppar.

Omelett

...med philadelphiaost och paprika till.


Och fina blommor på frukostbordet.

Laxsoppa med aioli



Försöker mig på ett recept:

Laxsoppa med räkor
Smält 25 gram smör.
Fräs en hackad lök och en riven zucchini.
Pudra över 1 krm brödkryddor.
Häll på en burk krossade tomater, 2 msk tomatpuré,
1 dl vatten, 1 dl grädde och en halv burk creme fraiche.
Koka ihop och smaksätt med 1 msk fiskfond, chilipulver, salt.
Lägg i bitar av lax (400 g) och koka 5 min.
Ha i skalade räkor (500 g med skal) och låt dem bli varma.

Aioli
Jag utgick från detta receptet men struntade i basilikan. På tok för mycket citron!
Hade räckt med hälften som mest.

Kommentarer
Hade inte aiolin blivit så sur, då hade jag nog haft lite citron eller vinäger i soppan för att balansera smakerna.
Man hade kunnat haft i mer brödkryddor. Men jag tog det sista jag hade.

Makrill

...i tomatsås. Gott med citronpeppar på. Kockens KRAV-märkta innehåller inte smakförstärkare.
Lite creme fraiche och majonäs till och en tomat.

Snabbmat

Baconsnitt, halloumi, broccoli steks med smör. Peppar och vitlök.


Asta

Till en skisstävling där man dessutom skulle använda sig av spillbitar.

Fredagsgott

Fast det va förra fredagen. Kameran har varit på vift.

Lite snacks medan vi lagade mat. Brieost, salami, macademianötter (och några ostbågar eller nåt som värdparet bjöd på, smakade inte dessa).


Revbenspjäll, först kokade sedan grillade i ugnen. Glaze med citron, apelsin och rosmarin.
God sås på skyn och massor av grädde såklart. Sallad till.

Två tävlingsbidrag

En liftutmaning.


Och en tävling där man skulle avända något gammalt (foam stamps och akrylfärg) och något nytt (journalingrutan och frågetecknet).

RSS 2.0