I chock!!!!

Igår var jag på stickcafé på Garnboden här i Karlstad. Det var första gången som jag var på det men nog inte sista. Min man och jag hann bara ses som hastigast i dörren innan jagskulle iväg. Men han hade med sig ett paket till mig. En STICKPROJEKTSVÄSKA!!!!!! Jag slet upp paketet och satt och plockade i grejer i den på bussen på väg till caféet.
Jag hittade denna väska för någon vecka sedan. Den är från företaget Tom Bihn och utvecklad i samarbete med Knitty.com. För att jag inte skulle glömma bort den till i höst när jag har födelsedag så skapade jag en önskelista på hemsidan och tipsade min man via mail. Men så fick jag den nu, i snällpresent!
 
En sådan här yarn stuff sack kommer med väskan. Sen kan en köpa till fler.
 
Garnet kan löpa genom öglan.
 
Jag tyckte att den fungerade jättebra att ha på golvet när jag stickade. Både på caféet och på bussen.
Själva väskan var inte hutlöst dyr men med tillbehör, frakt från USA och dessutom tull som vi tyvärr åkte på så blev det väldigt dyrt. Tur att jag hade varit så snäll!

Lille gnom

Garter ear flap hat stickad i Onion cotton + merino.
 
 
 

Min första spetssjal

 
Jag är så himla nöjd med min allra första stickade spetssjal. En Maluka. Tyckte att det var lagom att börja med en som bara hade en spetskant och inte spets hela vägen. Jag tycker inte att det var särskilt svårt. Det enda som är knepigt är när en gör fel. Då är det väldigt svårt att se var/vad felet ligger och det är svårt att repa upp.
En hjälptråd med jämna mellanrum är toppenbra!
 
 
Sjalen är stickad i ett sockkgarn, Trekking från Tant Koftasom jag köpte på Fårfesten i Kil. Nästan hela härvan gick åt. Enligt mönstret skulle en göra 33 repetitioner av spetsmönstret men jag hade läst flera som tyckte att den då blev för kort. Så jag valde att göra 45 repetitioner istället.
 
 
 
 
Använde även min nyinköpta pusselmatten till blockningen.

Jakten på den perfekta mössan

Tidigare i vintras stickade jag en Cable Brim Slouch Hat i ett garn som jag fått av Knitarina. Garnet är superskönt, en blandning av bomull och alpacka. Mössan satt bra första dagen. Sen töjdes den och blev för stor.
Funderar på ifall jag ska repa upp den och sticka om den i en mindre storlek. Eller ifall garnet och mönstret helt enkelt inte funkar ihop...
 
Ganska så nyligen stickade jag en Opus Spicatum i Sandnes Smart, 100 % superwash ull. Den skulle bli sådär lagom sloutchig. Men icke!
 
Den passar mig inte alls i modellen. Varm och go är den och sitter bra på huvudet. Men inte nåt vidare vacker.

Ravellenics 2014

Nu i år har mitt intresse för stickning tagit fart (igen). Jag känner mig grymt sugen på att sticka både det ena och det andra. Till mig själv och till Erland.
För att riktigt ge mig hän i stickningen deltog jag i Ravellenics, ett stickevent under OS. Det hela utspelade sig på världens bästa sida: Ravelry. Ravellenics går ut på att sticka ett projekt som en själv anser är en utmaning. Att lägga upp under invigningsceremonin och att avsluta projektet lagom till avslutningsceremonin.
Jag valde att sticka en sjal: Miss Winkle. En rätstickad historia men med en rolig snurrad spiralkant. Började att sticka i ett ljusblått bomull-lin-viskosgarn men var inte riktigt nöjd med resultatet. Det garnet var för mjukt och looparna säckade bara ihop. Köpte istället ett chokladbrunt garn i 100% ull (Schoppel-Wolle Zauberball 100) som funkade bättre till projektet. Och jag blev klar lagom till avslutningsceremonin. Tadaa!
 
Det pågick dessutom en särskild "gren" i Ravellenics som kallades för Rainbowellics. Det hela handlade om att sticka i regnbågsfärger för att protestera mot Rysslands hbtq-lagar, att visa sitt stöd för hbtq-personers rättigheter eller bara för att en gillar regnbågsfärger. Jag blev inspirerad att sticka något regnbågsaktigt också. Valde att göra en enkel grytlapp. Hade jag inte varit så fast i Lego Lord of the Rings tv-spelet så hade jag hunnit göra denna under OS också. Men gjorde den dagarna efter spelen. Den är dubbel, baksidan är helvit. Och den är ihopvirkad med en liten virkad kant som ser tokig ut (kan inte virka).
 

RSS 2.0