Sockutmaning?

Dödergök har dragit igång en utmaning att sticka raggsockor. Ska jag hänga på? Vet inte... vill ju sticka så mycket annat också.
Om jag ska vara med så kommer jag att göra gäst-raggisar som kan användas av gäster här hemma som tycker golven är lite kalla. Två par i damstorlek och två par i herrstorlek, kanske. Lite tjockare garn och tjockare stickor får det bli. Jag har inget sockgarn liggandes så det blir till att köpa nytt. 
 
Nyligen blev jag klar med ett par sockor till mig själv. Mönstret är Vanilla Latte Socks och de är stickade i Järbo Miniraggi på stickor 2,5. Det var första gången jag sydde ihop tån med maskstygn (heter det så? kitchener stitches på utrikiska). Blev jättebra tycker jag.

Garn från Pickles

Jag fick en garnleverans härom veckan ifrån Pickles i Oslo. Det var min kompis Katharina som var där och handlat åt mig. Tre härvor av Abuelita Tjukk Merino, som ska bli en Fransk Genser. Och elva nystan av Pickles Pure Thin Alpacka som ska bli en Vimpelgenser.
 
Vimpelgenser har jag påbörjat, eller jag håller på med förberedelserna i alla fall. Har gjort en provlapp och det verkar ha varit ett smart drag. Stickfastheten stämmer inte alls. Nu måste jag till stan och köpa nya stickor.
Jag håller även på att dividerar med mig själv om vimpelmönstret. Det ska vara sju färger, sju rader med vimplar. Men jag tycker att de minsta två blir för plottriga. Så jag kommer att ta bort dessa. Frågan är nu vilka fem färger som jag ska använda av de sju. Och i vilken ordning som de ska vara...
 

RSS 2.0