Snabbmat

Stekt ägg och skinka.

Kvack, kvack!

Idag serverades det anka för första gången hemma hos oss. Men inte för sista gången. Det blev supergott!
Ankfiléerna stektes först och lagades sedan klart i ugnen. 60 grader var innertempen på och som man ser på bilden blev det lagom blodigt.
Till detta gjorde jag cidersås. Charlottenlök och morot frästes i smör, en flaska torr äppelcider hälldes ner i grytan. I med kycklingfond, timjan och lagerblad. Det fick koka ner och sen hade jag i vispgrädde. Kokad länge och den blev så tjock att ingen redning behövdes. Silade av löken och morötterna. Smakade av med salt och peppar. På slutet hade jag i fett och köttsaft från ankan.
Broccolisallad med paprika och sockerärter.

Rester av tacoköttfärs

Om man tar bort socker, modifierad stärkelse, potatisfiber, E551, E621 och arom(?) från Taco spice mix, kvarstår följande kryddor: salt, lök, vitlök, spiskummin, chili, paprika och oregano.
Alltså kryddar man själv köttfärsen med just de kryddorna.

Just så blev det i torsdags då vi käkade lite texmex-mat.

Idag hade vi köttfärs över men inte så det räckte till oss båda två. Vi blandade i bacon, lök, champinjoner och grädde. Jag åt detta med brysselkål och riven ost.


Fredags-sallad

Vi gjorde en julskinka för några dagar sedan med icke-julig örtgriljering. Nu strimlade jag upp lite av den, förstås med fettranden kvar. Grönsaker, fetaost och olivolja.


Fiskgryta

Efter jag idag fått en fråga som gällde lchf-kost, så kollade jag in min egen blogg. Hade visst inte lchf-matbloggat sedan augusti. Så här kommer nu dagens middag. Inte det godaste jag lagat men helt ok.
Fiskgryta med torsk och lax, wokgrönsaker, smaksatt med citron, anis, fänkål och kummin.
Det blev en lowcarb-macka till med bregott.


RSS 2.0