Kvack, kvack!
Idag serverades det anka för första gången hemma hos oss. Men inte för sista gången. Det blev supergott!
Ankfiléerna stektes först och lagades sedan klart i ugnen. 60 grader var innertempen på och som man ser på bilden blev det lagom blodigt.
Till detta gjorde jag cidersås. Charlottenlök och morot frästes i smör, en flaska torr äppelcider hälldes ner i grytan. I med kycklingfond, timjan och lagerblad. Det fick koka ner och sen hade jag i vispgrädde. Kokad länge och den blev så tjock att ingen redning behövdes. Silade av löken och morötterna. Smakade av med salt och peppar. På slutet hade jag i fett och köttsaft från ankan.
Broccolisallad med paprika och sockerärter.
Ankfiléerna stektes först och lagades sedan klart i ugnen. 60 grader var innertempen på och som man ser på bilden blev det lagom blodigt.
Till detta gjorde jag cidersås. Charlottenlök och morot frästes i smör, en flaska torr äppelcider hälldes ner i grytan. I med kycklingfond, timjan och lagerblad. Det fick koka ner och sen hade jag i vispgrädde. Kokad länge och den blev så tjock att ingen redning behövdes. Silade av löken och morötterna. Smakade av med salt och peppar. På slutet hade jag i fett och köttsaft från ankan.
Broccolisallad med paprika och sockerärter.
Kommentarer
Trackback